DE ODYSSEE

Door: Theater Gajes

Theater Gajes maakt spektakel-theater en speelt door heel Europa. De Odyssee is de nieuwste grote pleinvoorstelling die zich afspeelt boven de hoofden en te midden van het publiek.

2017

Kostuums en Rekwisieten 

 

Odysseus 27Baa.jpg

de verbeelding van de innerlijke reis

FEATURED-The-Odyssey-Theater-Gajes.-Photo-by-Tomasz-Raczyński-and-reproduced-with-permission.-1280x640.jpg
5.jpg
20180623-MWS_Theater-Gajes_IK_IKX8081.jpg

Credits

Concept: Maartje Keijzer

Regie: Jeroen Kriek

Decor: Douwe Hibma

Kostuum: Tessa Verbei

Spel: Albert Klein Kranenburg, Nard Verdonschot, Norbert Bussers, Nynke Borgman, Luka Kooijmans, Maarten van den Berg, Jocye van Esch

Muziek: Bas Flier, Marjet Spook, Fleur Dikken

Techniek: Valentijn van der Mieden

Effecten: Arjan van Drunen

Foto’s: Thomas Raczyński

 

“Bezing mij, o Muze, de man van duizend listen, Odysseus. Die zeer veel rondgezworven heeft en veel leed doorstond hij op zee en in zijn hart. Vechtend voor zijn leven en de terugkeer naar zijn thuis.”
De nieuwe grote pleinproductie van Theater Gajes vertelt het avontuur van de held Odysseus. Na de strijd om Troje vertrekken Odysseus en zijn manschappen zegevierend op weg naar huis. Gemakkelijk verloopt zijn reis niet, het lot bepaalt dat Odysseus jarenlang over de wateren zwerft. De eilanden die hij aandoet herbergen monsterlijk gevaar, onweerstaanbare verleidingen en betoveringen die zijn doel doen vervagen. Tijdens zijn reis sneuvelen zijn bemanningsleden en loopt zijn schip steeds meer schade op. Met de hulp van zijn goddelijke gids Athena overleeft hij de verwoestende krachten van de god van de zee Poseidon.
Als het Odysseus, na een bezoek aan de onderwereld lukt om al zijn strijd en listigheid te laten vallen kan hij eindelijk thuiskomen. Berooid en met niets meer dan vodden om zijn lijf staat hij oog in oog met zijn vrouw Penelope.